"Slechte" ontvangst/positionering Oregon 600/650

FAQ's voor de Outdoor Garmin toestellen, zoals; Dakota 10, 20, eTrex Touch 25, 35 de Oregon 200, 300, 400, 450, 550, 600, 650 de Montana 600, 650 modellen en de BMW Navigator Adventure (de toestellen met aanraakscherm).
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2803
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Naarden
Contacteer:

"Slechte" ontvangst/positionering Oregon 600/650

Berichtdoor Marco » 26 aug 2013 12:18

"Slechte" ontvangst/positionering Oregon 600/650

Er word hier en daar geconstateerd dat de trackopname van de Oregon 600 en 650 modellen nog niet optimaal is en dat soms tijdens wandelen in de bergen en nauwe kloven de Oregon letterlijk de weg kwijt is. Inderdaad bij slechter omstandigheden doet de Oregon het wat minder (maar goed genoeg), er zijn een paar instellingen die een belangrijke rol spelen. Zeker bij wandelen is het oppassen. Onderstaand een aantal tips on te zorgen dat de Oregon goed c.q. beter functioneert.


Stel-in lijst:
Afbeelding


1. Betreffende ontvangst en positionering:
Zet in Stel-in - Systeem de GPS ontvangst op GPS+GLONASS
WAAS kan uitblijven (meer voor boten en viegtuigen)
Afbeelding


2. Trackinstellingen:
Zorg ervoor dat Auto Pause UIT staat. We kunnen namelijk niet de snelheid instellen van de Auto Pause en de snelheid waaronder deze de track opname pauzeert is te hoog. Zeker als je met 2km/h een berg oploopt dan gaat het al snel fout.

Auto Pause zorgt er voor dat de track opname word gepauzeerd als we stil staan om zo ervoor te zorgen dat er geen miswijzingswaarden in de track komen, waardoor de tripteller niet meer klopt (teveel aangeeft), zeker gedurende langere tijd stil staan is dit te herkennen aan de wirwar van tracklijnen waar we stil hebben gestaan.
In BaseCamp is dit altijd te corrigeren door dit gedeelte er uit te knippen

Afbeelding


3. Routebepaling:
Laatste belangrijke punt is dat Zet vast op de weg UIT staat. Deze instelling aan, samen met Auto Pause geeft hele rare navigatie sprongen in de bergen en nauwe kloven (ook nauwe straten met hoge gebouwen).

Zet vast op de weg is de instelling die ons altijd op een pad/weg probeert te plaatsen op de kaart, ook al zouden we er enkele meters naast lopen. Standaard is dit een instelling die we voor wandelen/fietsen altijd uitzetten. Meer van belang voor in de Auto op de snelweg waar je juist wel op de weg geplaatst wilt zijn.

Directe route:_____________________Wandelen:__________________________Fietsen:
Afbeelding Afbeelding Afbeelding
Bovenstaande overige instellingen zijn afhankelijk van de gebruikte kaart.


Track zelf stoppen en starten:
Doordat we de Auto Pause en/of Automatisch starten van de track opnamen uit geschakeld hebben, zijn we nu zelf in controle van het pauzeren van de track opname.
Aan de kleur van het symbool is te herkennen of de aan het opnemen zijn of niet.

Afbeelding
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.

Terug naar “Garmin Dakota, eTrex Touch, Oregon, Montana”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers