Pagina 1 van 1

Van Track een Route maken : de viapunten

Geplaatst: 28 jul 2021 23:05
door Motorrijder_2000
Je kunt in BC met één muisklik van een Track een Route laten berekenen, maar je hebt dan slechts twee via-punten.
Hoe zet je daar extra via-punten tussen??

Re: Van Track een Route maken : de viapunten

Geplaatst: 29 jul 2021 18:16
door JaVaWa
Dat kan je door er een directe route van te laten maken. Hiervoor zet je de routering/activiteit in BaseCamp op "Direct", waarna je de track naar een route laat omzetten. Het gewenste aantal viapunten kun je opgeven bij de instellingen van BaseCamp.
Daarna zet je het activiteitenprofiel van de route weer op "Rijden", waarna de route weer netjes de wegen volgt.

Probleem daarbij is wel dat de viapunten naast de weg kunnen liggen, bij de directe conversie wordt daar geen rekening mee gehouden. Viapunten naast de weg veroorzaken "glitches", die zullen voor verwarrende instructies zorgen. Die glitches kun je verwijderen met deze tool: https://www.javawa.nl/unglitcher.html

De tweede methode is wel een gewone route met slechts twee viapunten te laten berekenen met BaseCamp, en deze later te voorzien van extra viapunten met JaVaWa RTWtool.

Er is ook een derde optie, makkelijker in gebruik dan RTWtool: de door BaseCamp berekende route voorzien van viapunten met deze online tool: https://www.javawa.nl/routefilter.html
Die is eigenlijk bedoeld voor outdoortoestellen, maar heeft wat aanpassingen gekregen voor de zumo's. Nadeel is dat de route wel opnieuw berekend zal worden door je toestel, dat kan afwijkingen in de route veroorzaken. Bij routes aangepast door RTWtool is dat niet het geval.

Re: Van Track een Route maken : de viapunten

Geplaatst: 29 jul 2021 20:10
door Motorrijder_2000
Mijn dank