JaVaWa Device Manager - JDM (Dutch)

Speciaal voor de programma's JaVaWa GMTK, JaVaWa Device Manager (JDM), RTWtool en anderen om vragen te stellen.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2434
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

JaVaWa Device Manager - JDM (Dutch)

Berichtdoor Marco » 20 mar 2012 07:39

Afbeelding____________ JaVaWa Device Manager____________Afbeelding


Het JavaWa Device Manager programma heeft als doelstelling het beheren van Garmin kaarten en meer in onze Garmin GPS en om dit beheer eenvoudiger maken.

Als we het woord Computer gebruiken, dan geldt het voor Windows PC en voor Apple Mac.


Waarvoor kunnen we JDM gebruiken?
  • Tonen van kaarten, detecteren van dubbele kaarten.
  • Detecteren van niet goed ontgrendelde kaarten
  • Verwijderen van kaarten, installeren van kaarten
  • Backup en herstel van gps en kaarten
  • Verplaatsen van kaarten tussen toestel en sd kaart
  • Beheer van overige zaken zoals stemmen, poi's, custom kaarten, etc.

Kaart installeren is geen MapSource of MapInstall vervanging, maar wel een gedownloade kaart van bv OSM als gmapsupp.img op de juiste plaats in het toestel zetten en eenvoudig te kunnen hernoemen.

Andere functie is kaarten (on)zichtbaar maken en kunnen gebruiken in BaseCamp (gebruiken kaart vanuit toestel), pas hier wel mee op, want kaarten in toestel zijn een stuk langzamer qua opbouw dan direct op de computer.

In het BaseCamp en kaartnaam verhaal zit ook nog een foefje, dat in eTrex 20/30, 62/78 en Montana er in het toestel een andere naam van de kaart word getoond dan dat het bestand is. Alle 3 de kaartnamen kunnen worden veranderd, zodat de bestandsnaam van de kaart, de getoonde naam in toestel, de getoonde omschrijving van kaart in toestel en de naam van kaart in BaseCamp allemaal gewijzigd kunnen worden.

Of zoals met een Oregon, met de hand een OnRoute Wandelkaart is verzonden en je denkt dat er maar 1 provincie in het toestel zit. Door de omschrijvingsnaam van de kaart te wijzigen is dit te gecorrigeerd. En nog even kunnen kijken welke tegels er nu in de kaart zitten (plaatje zegt meer dan tekst).

Installeren en verwijderen van POI's, GPX files, kaarten, etc, etc. Op die manier bij een volgende City Navigator uitrol is het makkelijker te zien welke bestanden je kunt weggooien om meer ruimte in een toestel of op microSD te krijgen.


Ook de rapportage functie is zeer prettig, als iemand er (per ongeluk) een zooitje van maakt, even met JDM een rapportje laten maken en op de site van JaVaWa te plaatsen, linkje plakken op een forum en we weten precies wat er wel en niet inzit aan bestanden en wat er mogelijk nog mist.

Let wel op bij toestellen met profielen, elke wijziging in de kaart, betekent voor je toestel dat het een nieuw kaart is en dus staat de kaart automatische aan in elk profiel! Dit is standaard gedrag van de GPS waar wij geen invloed op uit kunnen oefenen.



Hoofdscherm:

Afbeelding



Introductievideo (zonder uitleg):





Binnenkort meer instructievideo's (klik op de link).


U kunt hieronder vragen stellen over werking of als u problemen heeft met JDM. Er is wel registratie op dit forum nodig om vragen te kunnen stellen.

.
Laatst gewijzigd door Marco op 20 mei 2013 15:24, 2 keer totaal gewijzigd.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2434
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 22 mar 2012 22:22

En daar is die dan!
WillyDB001
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 mar 2012 12:43

Berichtdoor WillyDB001 » 23 mar 2012 13:20

Heb zonet Device Manager gedownload op PC; installatie uitgevoerd en programma gestart.
In het eerste scherm wordt gevraagd te "accepteren" (gelezen en akkoord verklaard).
PROBLEEM: programma blijft in dit scherm staan, hoe vaak we ook de acceptatieknop indrukken; alle knoppen - met uitzondering van de Helpknop - zijn onbereikbaar/ reageren niet.
Hoe dit op te lossen? Dank
Willy De Baerdemaeker
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2434
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 23 mar 2012 14:05

En u kunt het programma wel beëindigen?

Klinkt als een beveiliging/rechten probleem op uw PC.

Werkt u onder WIndows of Mac en welke versie? Windows XP, Vista, 7 of Mac OSX Lion of SnowLeopard?
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
WillyDB001
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 mar 2012 12:43

Berichtdoor WillyDB001 » 23 mar 2012 16:05

Marco schreef:En u kunt het programma wel beëindigen?

Klinkt als een beveiliging/rechten probleem op uw PC.

Werkt u onder WIndows of Mac en welke versie? Windows XP, Vista, 7 of Mac OSX Lion of SnowLeopard?

-------------------------------------------------------------------------------------
Heb de download en installatie op twee PC's uitgeprobeerd; met telkens hetzelfde probleem.
Programma start op, vraagt "acceptatie"; reageert hierop niet; sluit het programma.
Beide PC's draaien onder Windows7.
Ik gebruik ook de software JaVaWa GMTK; zonder probleem!
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2434
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 23 mar 2012 16:33

Ik zal JaVaWa ook even vragen.

Het is toch niet zo dat er een scherm achter staat met de vraag of de updatecontrole wel of niet gebruikt mag worden?

Schuif het programmavenster eens opzij door met de linkermuis op de bovenbalk te klikken (en ingedrukt te houden) en daarna het venster opzij te schuiven.


Via toetsenbord: Alt-Spatie en dan de M en daarna de cursustoetsen/pijltjestoetsen gebruiken kan ook. Afsluiten met Enter.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gebruikersavatar
JaVaWa
Ervaren
Berichten: 204
Lid geworden op: 14 dec 2010 21:21
Contacteer:

Berichtdoor JaVaWa » 23 mar 2012 17:13

JDM gebruikt in het hoofdscherm (in een aantal andere vensters trouwens ook) een webbrowser-element (dat zou in Windows Internet Explorer moeten zijn) voor de weergave van informatie. De communicatie met de rest van het programma verloopt via Javascript; als dat uitgeschakeld is, dan weet JDM niet dat er op de acceptatieknop geklikt is en gebeurt er niets.

Ik heb geprobeerd het te reproduceren, maar dat valt niet mee...
Dat vereist nog wat onderzoek, maar ik hoop dat het nu wel duidelijk is in welke richting gezocht moeten worden.
WillyDB001
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 mar 2012 12:43

Berichtdoor WillyDB001 » 23 mar 2012 17:34

Marco schreef:Ik zal JaVaWa ook even vragen.

Het is toch niet zo dat er een scherm achter staat met de vraag of de updatecontrole wel of niet gebruikt mag worden?

Schuif het programmavenster eens opzij door met de linkermuis op de bovenbalk te klikken (en ingedrukt te houden) en daarna het venster opzij te schuiven.


Via toetsenbord: Alt-Spatie en dan de M en daarna de cursustoetsen/pijltjestoetsen gebruiken kan ook. Afsluiten met Enter.

----------------------------------------------------------------------------------------
Er zit geen ander scherm verborgen.

Heb u weet van dergelijk probleem bij andre gebruikers?
Gebruikersavatar
JaVaWa
Ervaren
Berichten: 204
Lid geworden op: 14 dec 2010 21:21
Contacteer:

Berichtdoor JaVaWa » 23 mar 2012 17:43

Het programma is net uit, dus er zijn nog niet zoveel gebruikers...

Het punt is dat JDM geen gebruik maakt van de meest recente geïnstalleerde browser (als het goed is IE9), maar van IE7. Je kunt dus de scriptinstellingen van IE9 aanpassen wat je wilt, maar dit heeft geen effect. Hoe je de IE7 instellingen kunt bereiken weet ik nog niet; wordt onderzocht...
Gebruikersavatar
JaVaWa
Ervaren
Berichten: 204
Lid geworden op: 14 dec 2010 21:21
Contacteer:

Berichtdoor JaVaWa » 23 mar 2012 18:30

Het lijkt erop dat het toch niet aan de IE versie ligt; ze delen allemaal dezelfde instellingen. Het punt is dat je bij de instellingen van Internet Explorer voor verschillende zones kunt opgeven of javascript wel of niet aan moet staan; echter, één zone ontbreekt daarbij: de locale computer! JDM maakt de HTML-pagina's immers op de computer zelf aan.

Het komt erop neer dat je zelf aan de slag moet met de register editor. Ga naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0
daaronder staat een sleutel met de naam "1400" en een waarde daarachter. Als die waarde niet 0 is, dan is de boosdoener gevonden...
Veranderen in de waarde 0 zou het probleem moeten oplossen.
Gebruikersavatar
JaVaWa
Ervaren
Berichten: 204
Lid geworden op: 14 dec 2010 21:21
Contacteer:

Berichtdoor JaVaWa » 23 mar 2012 21:37

Ik heb een andere work-around gevonden, welke inhoudt dat je Internet Explorer wijsmaakt dat het om een internetpagina gaat *). Hiervoor gelden de bijbehorende restricties die wèl in de instellingen van IE zijn te regelen; werkt javascript op webpagina's, dan ook in JDM.
Als je JDM opnieuw download en installeert zou het moeten werken. Omdat het om een kleine aanpassing gaat die voor een heel klein publiek relevant is, heeft JDM geen nieuw versienummer gekregen.

*) de truc heet "Mark of the Web", mocht je het willen weten...
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2434
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 24 mar 2012 17:49

@WillyDB001 Heeft u al opnieuw het programma gedownload en geprobeerd?
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
WillyDB001
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 mar 2012 12:43

Berichtdoor WillyDB001 » 25 mar 2012 10:00

Marco schreef:@WillyDB001 Heeft u al opnieuw het programma gedownload en geprobeerd?

Vooreerst mijn gemeende dank omdat u alle moeite doet om mijn probleem te helpen oplossen.
Ik heb de vorige installatie volledig gedeleted (inclusief de vermeldingen in het registry); opnieuw gedownload en geïnstalleerd.
Jammer genoeg nog steeds geen oplossing.
Heb ook het filmpje dat op de JDM-pagina staat bekeken. Bij mij werkt het echt niet zo. Geen reactie na aanklikken "accepteren".
Het blijft een mysterie.
Ben ook eens gaan kijken in bewuste HKEY en de waarde van sleutel 1400 is wel degelijk "0".
Gebruikersavatar
JaVaWa
Ervaren
Berichten: 204
Lid geworden op: 14 dec 2010 21:21
Contacteer:

Berichtdoor JaVaWa » 26 mar 2012 01:01

Dan proberen we nog even verder...
Download eens het volgende bestand:
[link inactief]
(rechtsklikken en kiezen voor Opslaan als)
Start nu JDM op en sleep het bestand test.html naar het lichtgoene vlak; kijk welke mededeling getoond wordt. Doe hetzelfde ook eens met Internet Explorer.
Laatst gewijzigd door JaVaWa op 17 sep 2012 01:19, 1 keer totaal gewijzigd.
WillyDB001
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 mar 2012 12:43

Berichtdoor WillyDB001 » 26 mar 2012 10:03

JaVaWa schreef:Dan proberen we nog even verder...
Download eens het volgende bestand:
[link inactief]
(rechtsklikken en kiezen voor Opslaan als)
Start nu JDM op en sleep het bestand test.html naar het lichtgoene vlak; kijk welke mededeling getoond wordt. Doe hetzelfde ook eens met Internet Explorer.

Test.html naar JDM gesleept -> blanco veld

Test.htm naar Internet Explorer 9 -> blanco veld

Test.htm naar Firefox (ik werk meestal met deze browser) -> Javascript is ingeschakeld.
Browser info:
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0

Test.htm naar Google Chrome ->
Javascript is ingeschakeld.
Browser info:
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/535.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/17.0.963.83 Safari/535.11

Terug naar “JaVaWa GMTK & JDM & RTWtool”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers