BaseCamp Windows - hoe werkt het zoeken

FAQ's voor Garmin BaseCamp onder Windows en/of Mac en Garmin MapSource (en nRoute).

Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2655
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

BaseCamp Windows - hoe werkt het zoeken

Berichtdoor Marco » 25 jan 2013 18:51

We zitten nu op versie 4.11 van BaseCamp het het zoeken is sterk verbeterd.

In het kort:
- We kunnen alles zoeken op naam (naam straat, naam plaats, naam attractie, naam hotel, etc)
- Zoeken is standaard vanuit het centrum van het kaartscherm
- Zoeken in de buurt van.... Amsterdam, (incl komma) invoeren en dan uiteindelijk Amsterdam, Noord-Holland, NLD
- Er kan nu ook gezocht worden in POI's of Nuttige Punten die in de GPS staan, dit zijn de GPI bestanden.

Zoek je een straat: straatnaam (optioneel huisnummer), plaats (optioneel , land)
Zoek je alleen een plaats: ,plaatsnaam (de komma ervoor!)


Starten met zoeken:
Klik op de 5 icoontjes om het zoeken daarin uit/aan te zetten
Afbeelding


Zoeken naar Artis:
Afbeelding


Zoeken Instellen:
Afbeelding


Welke Nuttige Punten in de huidige geselecteerde kaart willen we zoeken:
Afbeelding


Gevonden Nuttige Punten uit de GPS, in dit voorbeeld zijn het UnitedConsumer tankstations, Fietsknooppunten en SCDB flitspalen:
Afbeelding


Gevonden, en nu? Acties met de icoontjes:
Afbeelding


En zo kunnen we heel veel vinden. Ondersteuning voor GPI of POI of Nuttige Punten is erg prettig. Zoeken langs een route kan nog steeds niet, maar de gevonden items, kunnen wel makkelijk in een route-eigenschappen venster worden gesleept, of bij het maken van een route als begin en eind waypoint in het vak worden gesleept.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2655
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 01 jul 2013 22:30

Ondertussen is voor Windows versie 4.2.1 uit en blijkt het zoeken weer anders te werken.

Waar we vroegen een komma voor de plaatsnaam diende te zetten hoeft dit niet meer, het naam zoeken is verbeterd. Maar zoeken we een plaatsnaam, dan moeten we nu een landcode erachter zetten, dus zoek je een plaats, dan voer je dit in:

amen, nld
vianden, lux
trier, deu
herselt, bel
autry, fra
axalp, swi
siena, ita


Nu gaat het toch bij plaatsnamen die veel voorkomen nog niet helemaal goed. Zoeken naar bv wilhelmsdorf, aus in Oostenrijk laat vanuit Nederland diverse wilhelmsdorf plaatsen zien in Duitsland.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2655
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 28 jul 2013 17:55

Ondertussen is BaseCamp 4.2.2 gearriveerd en nog niet in alle gevallen, maar nu worden vele plaatsen iets makkelijker gevonden, soms is land niet nodig en soms is de 2 lettercode genoeg.

amen, nl
putte, nld (woensdrecht)
amsterdam


Maar het werkt eigenlijk het beste met de 3 lettercode

amen, nld
putte, nld (woensdrecht)
amsterdam, nld
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
KarelVDP
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 aug 2013 12:39

Berichtdoor KarelVDP » 22 aug 2013 16:25

Zoeken naar plaatsen gaat blijkbaar het makkelijkst wanneer je in het Menu Zoeken kiest voor Zoekopties; dan krijg je rechts een venster waarbij onder Locatie "weergave centreren" staat; vervang nu de tekst "weergave centreren" door de gezochte plaatsnaam; Maak het invoerveld rechts bovenaan (bij het vergrootglas) leeg en druk op het vergrootglas; nu krijg je de gezochte plaatsnaam samen met regio en landcode
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2655
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 22 aug 2013 18:29

Dank voor je aanvuling. Je ziet (als je wacht na intypen) ook gelijk voorstellen van plaatsnamen door BaseCamp.


Stel, ik zoek Amsterdam.

Nat je jouw handeling uitgevoerd hebt, wat staat er dan in de zoekbalk? Juist: Amsterdam, Noord-Holland, NLD


Wat misschien wel het meest belangrijke is, dat als je wat zoekt en je scheidt de locaties door een komma, dat het eigenlijk komma spatie moet zijn, want als je geen spatie achter de komma zet, denkt BaseCamp niet dat het een scheiding van bv adres, plaats, land is.

Dus niet zo:
straatnaam 3,Amsterdam,Nld

Maar zo:
straatnaam 3, Amsterdam, NLD
amerweg 1, amen, nld
Rue du 8 mai, Guern, 56, fra


Maar soms is het echt lastig, zeker bij kleine plaatjes waar je ook een postcode dient toe te voegen zoals het voorbeeld van Guern en dan help het zeker om via de Zoekopties te werken, omdat je een voorstel krijgt van de plaatsnamen, incl. postcode en land.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.

Terug naar “Garmin BaseCamp (en MapSource/nRoute)”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers