Garmin GPSmap62 maakt geen USB verbinding

FAQ's voor de Outdoor Garmin toestellen, zoals: fenix, epix, eTrex 10/20/30, eTrex 25/35, GPSmap 62, 64 en 78 modellen (de toestellen met knoppen).
Gerjojan
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 feb 2015 16:18

Garmin GPSmap62 maakt geen USB verbinding

Berichtdoor Gerjojan » 26 feb 2015 16:36

Goedendag,

Zo goed was mijn dag niet
:oops: :oops: :oops:

Ik ben behoorlijk dom geweest het volgende is namelijk aan de hand.
Ik ben gebruiker van de Gramin map62 fijn apparaat welke ik vooral gebruik om te geocache. Echter wilde ik het apparaat leeg maken en had dus alle kaarten eraf gegooid evenals de software. (hier een back-up van gemaakt)
Nadat ik de back-up weer teruggeplaatst had merkte ik na het loskoppelen dat nog niet alles terug stond op de Gps. bij het weer aansluiten aan de pc gaf de pc geen apperaat aan om weer te geven. Er wordt dus geen apparaat getoond in "deze computer" Ook op de mac geprobeert en daar hetzelfde verhaal.

Ik heb al gekeken bij de hardware op de pc om te kijken of hij daar wel zichtbaar is echter helaas niet.

Wel krijg ik de GPS gewoon aan alleen staan er geen kaarten op dus heb ik er niet veel aan.

Nu ben ik bang dat ik perongeluk het bestandje welke ik moet hebben om verbinding te maken met de pc nog niet terug gezet had!

Wat nu te doen????

Uiteraard is alle software te downloaden en te verkrijgen alleen hoe zet ik deze erop???

Mvgr,

Gerjojan
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2564
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 26 feb 2015 22:58

Probeer dit eens:

On the 62s, holding down the "up" arrow when the USB cable is attached will force the PC to recognize it


Dus de USB kabel erin stoppen (of aanzetten als de kabel er al inzit) en tegelijk de kanteltoets naar boven ingedrukt houden zou de 62 in USB-stand dienen te forceren.

En dan in ieder geval de folder X:\Garmin\ aanmaken
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gerjojan
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 feb 2015 16:18

Berichtdoor Gerjojan » 26 feb 2015 23:26

Bedankt Marco,

Ik zie hem inderdaad nu verschijnen op de computer.
Nu nog erachter zien te komen hoe te instaleren. (normaal staan deze gegevens op de Garmin)

Mvgr]
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2564
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 26 feb 2015 23:29

Gebruik garmin express of Garmin webupdater om het meeste terug te krijgen.

Basiskaart staat on de download sectie op dit forum.
Laatst gewijzigd door Marco op 26 feb 2015 23:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gerjojan
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 feb 2015 16:18

Berichtdoor Gerjojan » 26 feb 2015 23:34

Inderdaad bedankt, Het gaat wel lukken om de sofware terug te krijgen heb ook de back-up nog.

Aleen is me GPS nog steeds niet zichtbaar bij deze computer.

Hij laat hem nu wel rechtsonder in de menubalk zien en via een besturingsprogramma kunnnen downloaden maar

Dat is het dan ook..[/quote]
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2564
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 26 feb 2015 23:36

Probeer met webupdater de firmware opnieuw te laden.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gerjojan
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 feb 2015 16:18

Berichtdoor Gerjojan » 26 feb 2015 23:59

Met de webupdater erover heen geweest en deze pakte hem inderdaad.

Echter bij het aan de pc hangen herkend hij hem nog steeds niet. Wel met de toets "pijltje naar boven"ingedrukt dan vind hij hem als Garmin en kan ik ook in zijn map kijken.

Nu dus de juiste besturingsgegevens daarin proberen te krijgen./vinden.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2564
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 27 feb 2015 21:36

Is de GPSmap fat16 of fat32 geformatteerd?
Heb je de X:\Garmin\ folder aangemaakt?

Tijdens opstarten wordt geprobeerd een x:\garmin\GarminDevice.xml bestand te maken, dat zou in ieder geval moeten lukken. Hierna kan WebUpdater/Express de 62 herkennen en tekst/taal, help en tijdzone bestanden erop plaatsen.

Vanuit de backup is er geloof ik nog een system en location xml bestand wat hier ook hoort te staan.

En de basiskaart, maar zonder die zal de 62 ook horen op te starten.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gerjojan
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 feb 2015 16:18

Berichtdoor Gerjojan » 28 feb 2015 19:04

Marco bedankt!!! :-D :-D :-D

Formateren in Fat is de oplossing geweest.
Garmin start weer op enz.

Bedankt!!!

Terug naar “Garmin fenix, eTrex (knop), GPSmap 62, 64, 78”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers