Pagina 1 van 1

Edge: Navigeren grens NL-DE lukt niet met Garmin Cycle 2018.20 kaart

Geplaatst: 10 jun 2018 11:33
door Marcelsonja
Hallo.
Ik heb een garmin edge route plus.
Daar heb ik de laatste kaarten erop gezet via garmin express.
Nu naar de update van de kaarten navieert hij niet meer over de grens, ik woon nanmelijk 500 meter van de grens.
en als nu een route ingeef naar duitsland in stopt hij bij 80% met berekenen, en als aangeef maak zelf een route geeft hij ook bijna geen aan omdat dat ook via duitsland gaat en vanaf hier weinig routes kan maken naar nederlnd in.
ook als ik in duitsland zit en wil weer terug naar huis stopt hij ook bij 80%
als ik nederland blijft rekent hij wel de route gewoon.
kan ik dat op een of andere manier weer recht zetten ?
heb van iemand gehoord kaarten vrij maken maar dat is vreemde taal voor mij
heb hem al naar fabrieksinstellingen gedaan kaarten al paar gebrobeerd te instaleren, zelfs al een nieuw sd kaartje erin gedaan.
maar helaas


graag hulp

Re: Navigeren

Geplaatst: 10 jun 2018 12:37
door Marco
Kan het zijn dat nu alleen de kaart South West is geladen in de Edge? En dat daar mogelijk een melding van is geweest bij laden met Garmin Express?

Wat zit er in je toestel vind je bij Navigatie - Kaart instellingen - Selecteer kaart, hier staat de lijst van kaarten die aan/uit staan.
(locatie kaartinstellingen in menu kan verschillen per toestel)

Als dan blijkt dat de kaartdelen South West en North East geladen zijn, staan ze dan beide aan? ALs het antwoord daarop Ja, is dan melden bij/aan Garmin dit probleem.

U kunt de kaart in toestel ook controleren door gebruik te maken van het programma JaVaWa Device Manager, installeer en start deze om te zien welke kaarten er in uw toestel zitten en wat het dekkingsgebied is.

Als de kaart in de Edge niet compleet is, dan raad ik aan om een microSD kaartje van 8 of 16GB aan te schaffen, die erin te stoppen en weer te proberen met Garmin Express om heel Europa te downloaden en in de Edge te installeren.
(of het alternatief de OpenFietsMap van Europa te gebruiken)