JaVaWa Device Manager - JDM (Dutch)

Speciaal voor de programma's JaVaWa GMTK, JaVaWa Device Manager (JDM), RTWtool en anderen om vragen te stellen.
Gebruikersavatar
JaVaWa
Ervaren
Berichten: 210
Lid geworden op: 14 dec 2010 21:21
Contacteer:

Berichtdoor JaVaWa » 26 mar 2012 11:24

Dan is Javascript in de instellingen van Internet Explorer uitgeschakeld; die moet je weer even aanzetten:
http://www.browserchecker.nl/javascript ... ten.php#ie
WillyDB001
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 mar 2012 12:43

Berichtdoor WillyDB001 » 26 mar 2012 12:02

JaVaWa schreef:Dan is Javascript in de instellingen van Internet Explorer uitgeschakeld; die moet je weer even aanzetten:
http://www.browserchecker.nl/javascript ... ten.php#ie

javascript stond reeds ingeschakeld! Dit had ik voordien reeds gecheckt.
Wanneer ik je bovenvermelde link toepas op IE wordt er niets ingevuld als resultaat; doe ik hetzelfde bij firefox dan krijg ik volgend resultaat:
Javascript Aan
JavaScript version 1.8
Javascript Build versie Niet ondersteund of niet kunnen detecteren
Externe JavaScript ondersteuning Ja

Heeft het iets te maken met het feit dat IE versie 9 is?
Gebruikersavatar
JaVaWa
Ervaren
Berichten: 210
Lid geworden op: 14 dec 2010 21:21
Contacteer:

Berichtdoor JaVaWa » 26 mar 2012 13:17

WillyDB001 schreef:Test.htm naar Internet Explorer 9 -> blanco veld


Het feit dat je hier en via die link niets krijgt (en bij Firefox en Chrome wél) betekent toch echt dat Javascript in IE uitgeschakeld is...
Wat er mis is, kan ik eerlijk gezegd niet bedenken. Dat je IE versie 9 hebt maakt overigens niets uit.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2544
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 27 mar 2012 07:37

Probleem van Willy is opgelost:

Zo hoort het:_________________________________En zo zag het eruit:
AfbeeldingAfbeelding


WillyDB001 per e-mail schreef:Eindelijk lijken de problemen opgelost.

Je laatste voorstel heeft tot de oplossing geleid. Ik ben er niet in geslaagd om via Revo Uninstaller IE9 te verwijderen (ik vond IE9 niet in de lijst).

Wel heb ik via “Configuratiescherm / Programma’s en onderdelen / Geïnstalleerde updates” IE9 uitgevinkt. Na herstart van de Pc had ik IE8 ter beschikking, waarna alles normaal functioneerde: velden versie enz… van IE8 staan ingevuld, maar wat belangrijker is JDM werkt nu volledig naar behoren.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2544
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 12 apr 2012 21:52

Versie 1.1 is nu beschikbaar.

http://javawa.nl/jdm.html
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2544
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 11 mei 2012 21:02

Versie 1.2 is nu beschikbaar.

http://javawa.nl/jdm.html

Release notes:
* Aangepaste onkoppelprocedure t.b.v. Montana (alleen Mac-versie).
* Optie ingebouwd om BaseCamp caches te legen.
* Mogelijkheid om zichtbaarheid 3D bestanden in BaseCamp te wijzigen toegevoegd (zumo/nuvi toestellen).
* Mogelijke onterechte foutmeldingen m.b.t. 3D bestanden ondervangen
* Vertaalfoutjes gecorrigeerd.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gebruikersavatar
JaVaWa
Ervaren
Berichten: 210
Lid geworden op: 14 dec 2010 21:21
Contacteer:

Berichtdoor JaVaWa » 24 jun 2012 00:36

Versie 1.4 is nu beschikbaar.

http://javawa.nl/jdm.html

Release notes:
  • Mogelijkheid toegevoegd om bestanden die normaal niet verplaatsbaar zijn maar wel in de verkeerde map staan (bijv. de basiskaart) toch naar de juiste map te verplaatsen.
  • Bug hersteld waarbij bepaalde mappen ten onrechte goedgekeurd werden.
  • Probleem opgelost dat optrad bij het bekijken van de kaartdekking van bepaalde kaarten. (deze is trouwens van versie 1.3)
Afbeelding
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
RonalT
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 nov 2009 15:28

Berichtdoor RonalT » 29 okt 2012 20:59

Ik probeerde vandaag met JDM in onze ZUMO 2595 te kijken, maar er zouden geen kaarten in zitten. En dat terwijl we netjes naar Waalwijk en Hilvarenbeek gedirigeerd zijn.

Dit is de rapportage van de NUVI.....


http://jdm.javawa.nl/3Prb

Volgens de Windows verkenner is er ongeveer 1,6 Gb vrij
Gebruikersavatar
JaVaWa
Ervaren
Berichten: 210
Lid geworden op: 14 dec 2010 21:21
Contacteer:

Berichtdoor JaVaWa » 29 okt 2012 21:02

Dit is alleen de inhoud van de SD-kaart. De nüvi 2595 staat standaard ingesteld op het Media Transfer Protocol; daar kan JDM niet mee overweg. In de handleiding van JDM staat hoe je het toestel (tijdelijk) kunt instellen op de benodigde USB massa-opslagmodus.
Afbeelding

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
RonalT
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 nov 2009 15:28

Berichtdoor RonalT » 29 okt 2012 22:03

De grap is dat er helemaal geen SD-card in zit. En hoe de Nuvi in te stellen was me al duidelijk. Dat had je ook kunnen zien, want ik schreef hoe veel ruimte er volgens verkenner van Windows vrij was. :wink:
Gebruikersavatar
JaVaWa
Ervaren
Berichten: 210
Lid geworden op: 14 dec 2010 21:21
Contacteer:

Berichtdoor JaVaWa » 29 okt 2012 22:31

Ik denk dat die F-schijf toch echt niet de nüvi is, gezien de bestanden die er op staan (of liever gezegd niet op staan)
In het rapport kun je via "Bekijk kaarten" en dan "Bestanden" zien wat erop staat; dit is gewoon een uitdraai van het "dir" commando (om precies te zijn: dir /a /s F:\ ).
Een MTP-device kun je gewoon met de Verkenner benaderen, alleen zul je zien dat er geen schijfletter aan toegekend is.
Afbeelding

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2544
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 30 okt 2012 08:46

De reden dat het de nuvi niet is, is omdat de GarminDevice.xml niet bestaat. Elke Garmin GPS wat word opgestart zal deze GarminDevice.xml aanmaken en dan kan JDM herkennen wat voor GPS het is.

Omdat dit bestand GarminDevice.XML niet bestaat, nemen wij aan dat dit een SD kaart of USB-Stick is aan/in je computer en niet de nuvi zelf.

Indien dit echt de nuvi is, dan kun je deze beter terugsturen naar je Leverancier voor garantie, of op internet gaan zoeken naar de recovery procedure.

Als de nuvi nog 1.6 Gb vrij heeft, dan heeft JaVaWa gelijk, want dit rapport toont 3,63Gb vrije ruimte op de F schijf.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
RonalT
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 nov 2009 15:28

Berichtdoor RonalT » 01 nov 2012 23:45

Ik snap er niets meer van, dat de NUVI niet te bekijken was lijkt aan een beetje BRAK USB kabeltje te liggen. Vandaag een andere geprobeerd en nu werkt het wel. Maar het vreemde was dat ik wel op het ding kon kijken.


http://jdm.javawa.nl/3Prb

En die vorige was dus inderdaad een rapportage van een Micro-SD die in de cardlezer van mijn computer blijkt te zitten.....
Dus al met al was het een beetje verwarrend en daardoor wat onbegrijpelijk.

Maar ik ben er uit, verder geen vragen meer. Iedereen bedankt voor het meedenken
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2544
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 02 nov 2012 10:15

RonalT schreef:Maar het vreemde was dat ik wel op het ding kon kijken.

Ja, dat klopt, als je toestel in MTP staat, dan kun je er gewoon met de Windows verkenner in kijken. Maar je toestel is niet als normale disk te benaderen voor programma's die geen MTP ondersteunen, zoals JDM.


JaVaWa schreef dat ook:
Een MTP-device kun je gewoon met de Verkenner benaderen, alleen zul je zien dat er geen schijfletter aan toegekend is.


.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
VraagTeken
Berichten: 11
Lid geworden op: 14 aug 2015 22:06

Berichtdoor VraagTeken » 25 aug 2015 12:55

Na wat stoeien met de Virtual Disk lijkt dat te zijn gelukt :-D .

Nu wilde ik de kaarten die nu toch op de virtual disk staan op het toestel uitschakelen wat zichtbaarheid in BaseCamp betreft.
Dat lukt bij alle kaartbestanden maar bij Garmin TopoActive Europe, West lukt dat niet :shock: !

Heb de zichtbaarheid al enkele keren met de JVW DM veranderd maar deze is en blijft zichtbaar in BaseCamp (ook de Basecamp cache gewist met JVW DM).
Op het toestel, eTrex Touch 35t, heet dit bestand gmapprom.img.
De andere kaart Garmin TopoActive Europe, East heet gmapprom1.img.

Waar kan dit aan liggen en wat is er aan te doen?

Terug naar “JaVaWa GMTK & JDM & RTWtool”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers