Javawa Device Manager start wel op naar reageert niet op acceptatie toets

Speciaal voor de programma's JaVaWa GMTK, JaVaWa Device Manager (JDM), RTWtool en anderen om vragen te stellen.
R1200GSA
Berichten: 13
Lid geworden op: 11 dec 2016 19:34

Javawa Device Manager start wel op naar reageert niet op acceptatie toets

Berichtdoor R1200GSA » 11 dec 2016 19:51

Goedendag,
Ik heb onlangs dit programma gedownload echter hij start wel op maar ik moet dan op het knopje "accepteren" drukken.
Hier wordt niet op gereageerd. Hij blijft in dit scherm staan. Heb het programma al meerdere malen opnieuw gedownload maar geen verschil. Ook het herhaaldelijk op de acceptatie knop drukken heeft geen zin.
Alleen de help toets kan gebruikt worden. De rest van de tabjes zijn 'greyd out'.
Iemand enig idee hoe dit kan?
Hoor graag een oplossing zodat ik dit programma kan gaan gebruiken.
Rob
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2623
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 11 dec 2016 19:59

Welke Windows of Mac versie is je computer?

Is er een draagbare harddisk gekoppeld?
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
R1200GSA
Berichten: 13
Lid geworden op: 11 dec 2016 19:34

Berichtdoor R1200GSA » 11 dec 2016 20:00

Ow ja, excuus. Dat is ook wel handig om erbij te zetten.

Ik heb windows 10. Geen draagbare harddisk.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2623
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 11 dec 2016 23:13

Ok, dus als je JDM start, dan start JDM, die scant de computer, het helpscherm verschijnt en als je die weg klikt kun je niet op accepteren klikken?
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
R1200GSA
Berichten: 13
Lid geworden op: 11 dec 2016 19:34

Berichtdoor R1200GSA » 12 dec 2016 09:18

Ja, als ik het programma via de snelkoppeling open dan komt hij in een beginscherm (net als vlak na de download, met kopje waarschuwing en disclaimer) en dan moet ik op accepteren drukken om verder te gaan. Echter reageert hij dus niet op die knop. Hij blijft in datzelfde scherm staan.
Enige waar ik op kan drukken is het tabje help wat bovenin staat. Al die andere (scan schijven/ ontkoppelen/ back-up/ herstel/ enz kan ik niet aanvinken.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2623
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 12 dec 2016 14:34

Hoe lang wacht je voordat je het probeert?
Heb je misschien alles van Internet Explorer en/of Edge browser van je computer verwijderd?

Doet het JaVaWa GMTK programma het wel?
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
R1200GSA
Berichten: 13
Lid geworden op: 11 dec 2016 19:34

Berichtdoor R1200GSA » 12 dec 2016 16:19

Verschillende keren geprobeerd met verschillende tussenpozen. Alles met hetzelfde resultaat.

Internet staat nog gewoon aan.

JaVaWa GMTK?? Ga ik eens proberen. Heb ik nog niet gedaan.
Kan dit het verschil maken dan?
R1200GSA
Berichten: 13
Lid geworden op: 11 dec 2016 19:34

Berichtdoor R1200GSA » 12 dec 2016 16:28

Zo.... Ik heb meteen die GMTK erop gezet. Deze werkt wel gewoon.... :?
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2623
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 12 dec 2016 20:41

Verwijder JDM (JaVaWa Device Manager) eens via de officiële manier (Programma's ...).

En controleer of het volgende bestand is verwijderd: C:\Users\[gebruikersnaam\AppData\Roaming\jdm.conf

De AppData is een verborgen folder, dus verborgen folders even zichtbaar maken, of intypen in de verkenner padbalk.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
R1200GSA
Berichten: 13
Lid geworden op: 11 dec 2016 19:34

Berichtdoor R1200GSA » 19 dec 2016 16:29

Hey Marco,

Bovenstaande uitgevoerd. Ik heb JDM gewist en gekeken of die betreffende regel zichtbaar was in appdata. Ik heb hier niks kunnen vinden.
Ondertussen JDM opnieuw erop gezet maar zit nog met hetzelfde probleem helaas....
Nog andere opties misschien?? :(
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2623
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 19 dec 2016 20:06

Locatie: C:\Users\[gebruikersnaam\AppData\Roaming\jdm.conf

Ik heb als bijlage een goede jdm.conf bijgesloten (in de zip file), download deze eens en plaats die op de bovenstaande locatie als jdm.conf en probeer daarna JDM nog eens te starten? Dan zou de acceptatie gebeurd moeten zijn.
Bijlagen
jdm.zip
(178 Bytes) 83 keer gedownload
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
R1200GSA
Berichten: 13
Lid geworden op: 11 dec 2016 19:34

Berichtdoor R1200GSA » 21 dec 2016 09:44

Oke, Heb ik gedaan. Moet ik niet eerst het oude programma verwijderen?
Ik heb hem opnieuw opgestart maar reageert nog steeds niet op de acceptatie knop.. Blijft weer op datzelfde scherm hangen.
Vreemd...??
R1200GSA
Berichten: 13
Lid geworden op: 11 dec 2016 19:34

Berichtdoor R1200GSA » 21 dec 2016 09:54

Herstel.....

Vergeet vorig bericht!

Ik had de zip file in de verkeerde map gezet..

Opnieuw gedaan in de juiste map en het WERKT!!!!
FANTASTISCH!

Marco bedankt! Kan ik hier weer eens mee gaan puzzelen. Top!
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2623
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 21 dec 2016 20:04

Fijn!
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
R1200GSA
Berichten: 13
Lid geworden op: 11 dec 2016 19:34

Berichtdoor R1200GSA » 21 dec 2016 20:29

1 dingetje... Nu ik ermee bezig ben kan ik het tabje kaarten niet indrukken en apparaat gegevens is idem.
kan dit kloppen? Eigenlijk ieder tabje in dit scherm werkt niet... behalve die bovenin staan...
Of is dit een ander probleemje?

Terug naar “JaVaWa GMTK & JDM & RTWtool”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers