Oregon 300 kaarten laden niet in Basecamp pc.

FAQ's voor de Outdoor Garmin toestellen, zoals; Dakota 10, 20, eTrex Touch 25, 35 de Oregon 200, 300, 400, 450, 550, 600, 650 de Montana 600, 650 modellen en de BMW Navigator Adventure (de toestellen met aanraakscherm).
oregon300
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 aug 2017 15:50

Oregon 300 kaarten laden niet in Basecamp pc.

Berichtdoor oregon300 » 29 aug 2017 16:14

Hoi,

Ik heb een negental + jaar niet meer kunnen wandelen wegens zware ziekte. Hiervoor was ik een fervent wandelaar. Ik zal nooit meer de oude worden, maar probeer het wandelen toch een beetje terug op te nemen. Gewoonlijk doe ik vaste routes via wandelen.be maar omdat de kleinste routes vaak over verharde wegen gaan en ik al graag liever voor de kortere afstanden die ik nog kan doen in de natuur zit dacht ik mijn Oregon nog eens boven te halen. Ik heb daar meerdere kaarten opstaan maar kan ze niet laden in Basecamp of mapsource? Er zit een extra SD kaart in en ook in het toestel geheugen staan verschillende topo kaarten. Maar mijn inmiddels windows 8.1 pc herkent geen enkel kaartbestand? Zogezegd is alles leeg. De routes kan ik wel overzetten in gpx bestand op de oregon en ook op de pc. maar de kaart kan ik dus niet laden op de pc vanuit de gps. Ik heb er nochtans 6 opstaan. De installatie cd's heb ik niet meer na al die jaren. Heb me onnozel gezocht. Weet iemand een manier om de kaarten van mijn Oregon 300 terug op de PC te krijgen? Of een andere oplossing mogelijks die niet te omslachtig is?

Wat staat er in principe op: Topomap Belux, Routeplanner Belux fiets/wandelaar, City navigator 2008 mapsource, Topo Nederland, Topo Deutchland en Basemap.

Groet,
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2674
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 29 aug 2017 19:40

Beste,

* Topomap Belux
* Routeplanner Belux fiets/wandelaar
* City navigator 2008
* Topo Nederland
* Topo Deutchland

Van al deze kaarten zou u ook nog CD's met unlock codes horen te hebben en die kunnen dan op de computer geïnstalleerd worden. Maar de kaarten zijn ondertussen ook al van enige leeftijd en is het nu verstandiger om het te zoeken in de OSM (OpenSource Map) gemeenschap, waar kaarten van hoog niveau gratis (doneren is netjes) kunnen worden gedownload.
Hier zijn ze per land te vinden (kies voor New Style, meer een Topo kaart): http://garmin.openstreetmap.nl

De Basemap hoort standaard in het toestel en op de computer heet deze de Wereldkaart (in BaseCamp).

De huidige kaarten in het toestel kunnen worden gebruikt door BaseCamp, door met behulp van het gratis programma JaVaWa Device Manager de zichtbaarheid van deze kaarten aan te passen. Hierna zal BaseCamp de kaarten kunnen lezen (MapSource niet).
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.

Terug naar “Garmin Dakota, eTrex Touch, Oregon, Montana”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers