probleempjes met Garmin Oregon 600

FAQ's voor de Outdoor Garmin toestellen, zoals; Dakota 10, 20, eTrex Touch 25, 35 de Oregon 200, 300, 400, 450, 550, 600, 650 de Montana 600, 650 modellen en de BMW Navigator Adventure (de toestellen met aanraakscherm).
Gerard van kampen
Berichten: 19
Lid geworden op: 14 okt 2012 12:18

probleempjes met Garmin Oregon 600

Berichtdoor Gerard van kampen » 21 jan 2016 22:25

Juni 2014 kocht ik een Oregon 600 voor fiets/wandel navigatie en Geocaching. Een prima apparaat waar ik veel plezier aan beleef. Alleen gebeurt het met enige regelmaat dat het apparaat vastloopt, meestal bij inschakelen. De enigste manier om dan weer verder te gaan is een batterij er uit halen, even wachten, de batterij terug plaatsen en opnieuw inschakelen. Meestal werkt ie daarna weer, soms moet de procedure nog een keer. Ook gebeurt het een enkele keer dat tijdens het wandelen of fietsen de Oragon zich zelf uitschakelt. Opnieuw inschakelen gaat dan meestal wel weer gewoon. Mijn vraag is of dit een meer voorkomend probleem is, en is hier eventueel een oplossing voor.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2666
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 23 jan 2016 13:05

Het gebeurd inderdaad wel vaker met toestellen. Soms is het een kaart probleem, soms is het een gegevens probleem.

En soms is het een combinatie en bv nog een oude route die actief is, of een track archivering die mislukt.

Zelf heb ik er niet vele last van, ik heb meerdere toestellen, alleen gebruik ik ze niet intensief.

Tips:
- Zorg dat je aan het einde van een wandeling via Waarheen - Navigatie stoppen uitvoert.
- Zet in de instellingen van Tracks het archiveren op dagelijks.
- Controleer bij Stel-in, Kaarten, Selecteer kaart, dat naast de basiskaart er maar 1 andere kaart aanstaat.
- Via Garmin BaseCamp regelmatig onderhoud plegen aan de Oregon door overbodige tracks/sporen, routes en waypoints te verwijderen of te bewaren in de BaseCamp Bibliotheek.
- Reset de track/tripcomputer bij het begin van de wandeling nadat je weet dat er GPS ontvangst is.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Compi52
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 jun 2016 08:30

Berichtdoor Compi52 » 20 jun 2016 08:46

Ik heb daar ook veel last van...de Oregon is gekocht bij Coolblue.. (eeuwige spijt van) want die gps komt schijnbaar uit Duitsland want bij opstarten staat er "Garmin Duitsland" dus een geimporteerde..
deze Oregon 600 is al eens terug geweest via Coolblue naar Garmin service centrum met deze klacht en wordt prompt weer terug gestuurd want als ze de Oregon aan zetten doet hij het! maar ze wachten niet totdat dit uitgaan zich voordoet...dus daar schiet je niets mee op!
verder komen er nadat je 'm een half uur gebruikt hebt bruine vlekken onder in het display en die verdwijnen weer als de gps afgekoeld is...een warmte probleem misschien??? vaak gaat de gps uit (na ± 5 a 10 min) als ik er nieuwe (opgeladen) accu's in zet...
volgend probleem: regelmatig (als ik de gps aanzet) duurt het wel 5 minuten voordat het systeem zich opstart....het gaat dan zeer traag...
verder wel tevreden over de gps...zeer scherp scherm en duidelijk (ook in de zon)
dit is mijn 2e Oregon (had eerst de Oregon 300) en als ik een nieuwe zou aanschaffen..ga ik voortaan zeker naar Waipoint! (lesje geleerd...daar zitten toch de specialisten!!!)
Grtz Compi
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2666
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 20 jun 2016 16:30

Compi52 schreef:want die gps komt schijnbaar uit Duitsland want bij opstarten staat er "Garmin Duitsland" dus een geimporteerde..

Nog nooit gezien en maakt voor Garmin niet uit, als er Garmin Duitsland op staat bij opstarten, kan dat zelfs te maken hebben met een Topo Duitsland kaart die in het toestel kan zitten of als de startup.txt is aangepast (gebruik gratis programma JaVaWa Device Manager om dit aan te passen).
Grijze import bestaat niet meer bij deze toestellen, je kunt rustig een Garmin kopen in Spanje en in Nederland garantie krijgen.

Compi52 schreef:komen er nadat je 'm een half uur gebruikt hebt bruine vlekken onder in het display en die verdwijnen weer als de gps afgekoeld is...een warmte probleem misschien??? vaak gaat de gps uit (na ± 5 a 10 min) als ik er nieuwe (opgeladen) accu's in zet...

Maak direct bij Garmin een call aan en vermeld erbij dat ze een duurtest moeten doen, vanwege de vlekken en vertel je verhaal erbij. Dan sla je de leverancier over, want die stuurt vaak toch door naar Garmin.

Compi52 schreef:als ik een nieuwe zou aanschaffen..ga ik voortaan zeker naar Waipoint! (lesje geleerd...daar zitten toch de specialisten!!!)
Ook bij Waypoint maken ze wel eens een misser met reparaties en advies is mijn ervaring (gebeurd overal wel eens). Problemen waarbij duurtesten moeten worden uitgevoerd blijven altijd lastig.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.

Terug naar “Garmin Dakota, eTrex Touch, Oregon, Montana”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers