Garmin Zumo 660LM & tom-tom

FAQ voor alle Navigatie toestellen die niet in de andere forum delen passen.
Gebruikersavatar
stevens-willy
Berichten: 17
Lid geworden op: 08 feb 2013 14:27
Locatie: Heers (Veulen)
Contacteer:

Garmin Zumo 660LM & tom-tom

Berichtdoor stevens-willy » 09 feb 2013 12:39

Garmin Zumo 660LM & tom-tom ken het juiste type niet daar ik hem heb uitgeleend.
Over wat gaat het? Het is het volgende, deze garmin heb over de € 500 betaald en is twee jaar oud, de tom-tom heb ik € 300 betaald en is vijf jaar in mijn bezit.
Het volgende probleem doet zich voor bij de Garmin, geef ik een deelgemeente in dan kan ik er van zekerst zijn dat hij die gemeente niet vind.
Dan moet ik eerst zoeken bij welke gemeente die thuis hoor en dan kan het zijn dat het gevonden wordt.
Bij de Tom-tom heb ik dat nog nooit voor gehad.
Het is vervelende wanneer je in de Ardennen zit en je wil naar een ander locatie, dat dan niet weet bij welke gemeente dat deze hoort, daar je dan niet beschik over de nodige informatie.
Ik heb onlangs (twee jaar terug) de Garmin gekocht om dat ieder zo op liep over dat toestel voor op de moto, maar het is me leed dat ik de versie voor de moto niet genomen heb van Tom-tom.


Willy
Wolf
Berichten: 91
Lid geworden op: 12 jan 2013 14:41

Berichtdoor Wolf » 09 feb 2013 15:57

tsja, deelgemeentes zijn eigenlijk geen gemeentes meer hé.
Ik geef zo weinig mogelijk gemeentes is om verwarring te vermijden.
Het gaat veel vlugger om bv. postcode 9830 in te geven dan Sint-Martens-Latem :wink:

Anderzijds zijn alle straatnamen van een gemeente en zijn deelgemeenten uniek, dus als je steeds de "hoofd"-gemeente ingeeft, moet het altijd lukken.

Maar ik snap wat je bedoelt.
ik heb in den beginne toen ik begon met Garmin ook gesakkerd , maar ik ben aangepast. :-D
smartphone/tablet met Osmand en Google maps
Nuvi 765T (wordt nog weinig gebruikt)
Etrex Legend HCx
Gebruikersavatar
stevens-willy
Berichten: 17
Lid geworden op: 08 feb 2013 14:27
Locatie: Heers (Veulen)
Contacteer:

Berichtdoor stevens-willy » 09 feb 2013 16:56

Dat klop dat heb ik ondervonden en vermeld ik in mijn posting.
Maar het is als ge ergens in de Ardennen zit en je wil 100 km verder naar een ander bezienswaardigheid gaan en je kent het post numero en ook de hoofd gemeente niet dan zit je met een probleem.
Zo heb ik al verspillende gevallen die hij niet vond gemeld op het Forum van Gamin en die zijn allen aangepast.
Ik wil alleen maar duidelijk maken, dat een toestel dat de helft van de prijs kost en drie jaar ouder is het wel vind en dat is dan het geen ik niet snap.

Willy
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2534
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 09 feb 2013 19:47

Wat gebruiken jullie in de Garmin?

Waarheen - Adres
of
Waarheen - Steden (of Plaatsen)
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gebruikersavatar
stevens-willy
Berichten: 17
Lid geworden op: 08 feb 2013 14:27
Locatie: Heers (Veulen)
Contacteer:

Berichtdoor stevens-willy » 09 feb 2013 22:18

Marco schreef:Wat gebruiken jullie in de Garmin?

Waarheen - Adres
of
Waarheen - Steden (of Plaatsen)


Waarheen - Adres

Willy
Gebruikersavatar
JaVaWa
Ervaren
Berichten: 208
Lid geworden op: 14 dec 2010 21:21
Contacteer:

Berichtdoor JaVaWa » 09 feb 2013 23:15

Op mijn zumo 500 kan ik probleemloos een deelgemeente opgeven; die vindt hij gewoon met CN 2013.3...
(ik heb met Vladslo getest, zie nl.wikipedia.org/wiki/Deelgemeente_(België))
Bij mijn weten werkt de zoekfunctie op de 660 niet anders.
Afbeelding
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Johan1945
Berichten: 21
Lid geworden op: 31 jul 2011 08:14

Berichtdoor Johan1945 » 10 feb 2013 07:39

Ik heb de zumo 660 en de zumo 210 en bij beide kan ik gewoon de deelgemeente ingeven geen probleem.
B.v. cranendonck is onderverdeeld in budel, budel-dorpplein, budel-schoot, soerendonck, maarheeze enz en die kent de zumo's allemaal.
Gebruikersavatar
stevens-willy
Berichten: 17
Lid geworden op: 08 feb 2013 14:27
Locatie: Heers (Veulen)
Contacteer:

Berichtdoor stevens-willy » 10 feb 2013 10:23

Zal hem eens aan de PC hangen, misschien is dat een optie.

Willy
Wolf
Berichten: 91
Lid geworden op: 12 jan 2013 14:41

Berichtdoor Wolf » 10 feb 2013 17:16

Ben je dan zeker dat je een deelgemeente opgeeft en niet een klein gehuchtje (in de Ardennen staan daar ook plaatsnamen voor).
In mijn Nuvi kan ik ook deelgemeenten ingeven, indien nodig.
smartphone/tablet met Osmand en Google maps
Nuvi 765T (wordt nog weinig gebruikt)
Etrex Legend HCx
Gebruikersavatar
stevens-willy
Berichten: 17
Lid geworden op: 08 feb 2013 14:27
Locatie: Heers (Veulen)
Contacteer:

Berichtdoor stevens-willy » 10 feb 2013 19:49

Neen Hoor, Banneux is geen gehucht.
Het rare is dat ander moto rijders er geen probleem mee hebben, juist de deze van mij.

Willy
Wolf
Berichten: 91
Lid geworden op: 12 jan 2013 14:41

Berichtdoor Wolf » 10 feb 2013 20:38

mijne Nuvi vindt Banneux wel (CN-2013) - via steden, maar ik heb geen vb. van een straat.

Ik moet de 2de "n" wel vlug typen want anders stelt hij 2 andere "steden" voor en daar zit Banneux niet tussen.
smartphone/tablet met Osmand en Google maps
Nuvi 765T (wordt nog weinig gebruikt)
Etrex Legend HCx
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2534
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 11 feb 2013 21:01

Op de TomTom Rider 3 gaat het heel soepel inderdaad: Banneux (Louveigné)

Op mijn zumo660 met City Navigator NT EU 2013.30 bij Steden vind ik netje Banneux, Liège (Bann intiepen)

Als ik netjes bij Adres mijn land wissel van NL naar BE en dan Ban intype, krijg ik netjes dit lijstje:
- Bande, Luxembourg
- Bankei, Antwerpen
- Banneux, Liège

Hardstikke goed dus, bijna net zo soepel als de TTR2 ;)


Heb je niet per ongeluk 2 kaarten tegelijk aan in de zumo660? Zie Extra - Instellingen - Kaart en dan Kaart over (midden onder).
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gebruikersavatar
stevens-willy
Berichten: 17
Lid geworden op: 08 feb 2013 14:27
Locatie: Heers (Veulen)
Contacteer:

Berichtdoor stevens-willy » 12 feb 2013 10:55

Ik den het niet.
Gisteren avond ben ik wat aan het uitzoeken geweest, wat stelde ik vast dat ik 5 op 10 er problemen waren.
Soms vond hij het dorp maar dan de straat niet.
Ik deed telkens hetzelfde over op de Tom-tom en daar geen probleem.
Wat hapert er aan dat toestel van mij???????????????.

Willy
Gebruikersavatar
JaVaWa
Ervaren
Berichten: 208
Lid geworden op: 14 dec 2010 21:21
Contacteer:

Berichtdoor JaVaWa » 12 feb 2013 11:02

Dat is moeilijk te zeggen zo...
Kun je eens een online rapport met JaVaWa Device Manager maken en de link hier plaatsen? Misschien dat dat meer aanknopingspunten biedt.
http://www.javawa.nl/jdm.html
Afbeelding

Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's
Gebruikersavatar
stevens-willy
Berichten: 17
Lid geworden op: 08 feb 2013 14:27
Locatie: Heers (Veulen)
Contacteer:

Berichtdoor stevens-willy » 12 feb 2013 11:12

JaVaWa schreef:Dat is moeilijk te zeggen zo...
Kun je eens een online rapport met JaVaWa Device Manager maken en de link hier plaatsen? Misschien dat dat meer aanknopingspunten biedt.
http://www.javawa.nl/jdm.html


Daar vraag U me wat, daar snap ik geen bal van hoor.
Ik ben zaterdag naar de winkel geweest van waar hij kwam, ze hebben hem aan de PC gehangen met de melding, het zal nu wel opgelost zijn.
Maar tot mijn verbijstering het is niet opgelost.
En mijn PC is een toestel van 2001 alle URL krijg ik zelfs niet meer open, ik ben er maar een leek in dat PC gebeuren.

Willy

Terug naar “GPS Toestellen overige”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers