CN lifetime update 278 en 2720 gaat fout, en nu?

FAQ voor alle Navigatie toestellen die niet in de andere forum delen passen.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2534
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

CN lifetime update 278 en 2720 gaat fout, en nu?

Berichtdoor Marco » 06 apr 2008 18:47

Hierbij de werkwijze om de vastgelopen City Navigator NT2008 / NT2009 / NT2010 / NT2011 / NT2012 / NT2013 kaartupdate naar de Garmin 278 of 2720 op te lossen.

Hoe de kaarten er opnieuw op te krijgen:

Opgelet deze procedure is geheel op eigen risico.


Wat hebt u nodig :
- U dient een leeg SD-kaartje of USB-stick van liefst 2Gb bij de hand te hebben, groter kan ook, maar uw toestel heeft maar 2 Gb intern geheugen.
- Een kaartlezer die verbonden staat met de PC (niet nodig bij gebruik USB-stick)
- De City Navigator NT versie geïnstalleerd op uw PC en zichtbaar in MapSource en/of BaseCamp.


Werk tevens de interne software van uw GPS bij teneinde interne software bugs te voorkomen.
Maak hiervoor gebruik van Garmin WebUpdater dat u gratis kunt downloaden van de Garmin Website. Maar eigenlijk al standaard op uw PC hoort te staan in de Start - Alle Programma's - Garmin programmalijst, naast MapSource of BaseCamp en MapInstall.



- Voer nu eerst met de WebUpdater een controle uit of de GPS de laatste software bevat.

De volgende procedure is vrij technisch. Indien u niet bevoegd bent, gelieve deze stappen door de bevoegde lui te laten uitvoeren. Als u deze allemaal bij de hand hebt en dat u deze stappen zelf wenst te verrichten, kunt u als volgt te werk:
- Sluit de SD-kaartlezer aan de PC
- Formatteer een SD-kaart van 2Gb (niet nodig bij USB-stick, zorg wel dat er voldoende ruimte is, m.a.w. minimaal 2 Gb vrije ruimte)
- Open MapSource of MapInstall en selecteer alle zones van de Europese cartografie tot een maximum van 1900Mb
- klik op "Verzenden naar apparaat"
- Kies voor de verwisselbare schijf die overheen stemt met de SD-kaart of USB-stick
- Zorg dat enkel "Kaarten" aangevinkt staat
- Klik op "Verzenden"

- Er gaat nu een langdurig proces werken om de kaarten samen te stellen en naar de SD-klaart of USB-stick te verzenden, kan echt lang duren en let op dat de PC niet gaat slapen!

Wanneer MapSource of MapInstall klaar is en de cartografie op de SD-kaart aanwezig is in de vorm van het bestand GMAPSUPP.IMG

- U kunt nu met het JDM (JaVaWa Device Manager) programma de kaartnaam die getoond word in het toestel veranderen naar bijvoorbeeld City Navigator NT EU 2013.10 WE (voor West-Europa)
- Ook even met de JDM de bestandsnaam veranderen van gmapsupp.img naar gmapprom.img (belangrijk, dit geeft aan dat het een preloaded kaart is die we willen vervangen in de 278 en 2720 toestellen, dus vooral gene gmapsupp.img laten!)



Nu is de kaart klaar, maar moeten we nu een extra stap doen tegenwoordig. We hebben een oude versie van WebUpdater for Windows nodig, anders werkt de onderstaande procedure niet. De nieuwere WebUpdate versies weigeren tegenwoordig.

Haal hier van dit forum de WebUpdater versie 2.4.2 NL vandaan (staat als laatste programma in het draadje), en plaats die bij voorkeur in de c:\temp\ folder.



- Verwijder de Garmin Datacard uit de 278 indien er 1 aanwezig is!
- Sluit de GPS aan op een USB aan de PC (zeker geen passieve hub ertussen).
- Sluit de voeding aan op de 278 of 2720, proces duurt lang namelijk, dus een volle accu is geen garantie!



Vervolgens gaat u naar het startmenu van windows, en kiest u voor "uitvoeren" (Windows toets - R werk ook)
In de balk geeft u "CMD" in, en klikt u op OK .
Waarschijnlijk staat er: C:\Documents en Settings\ JOUW NAAM> dan als volgt te werk gaan:

-“CD\temp “ nu staat er C:\temp> in het venster staat.


Dan in het zwarte venster met tekst, geeft u daarna de volgende commando in door deze te kopiëren en in het venster te plakken.

fid=XXX
fid=143 is voor City Navigator Europe v8
fid=144 is voor City Navigator Europe NT v8
fid=197 is voor City Navigator Europe NT v9
fid=198 is voor City Navigator Europe v9
fid=283 is voor City Navigator Europe v2008
fid=284 is voor City Navigator Europa NT v2008
fid=xxx is voor City Navigator Europe v2009
fid=378 is voor City Navigator Europe NT v2009
fid=397 is voor City Navigator Europe NT v2009.11 (nuMaps Life, jan 2009)
fid=449 is voor City Navigator Europe NT v2010.10 (nuMaps Life, apr 2009)
fid=2004 is voor City Navigator Europe NT v2010.20 (nuLife maps, okt 2009)
fid=2200 is voor City Navigator Europe NT v2010.30 (nuLife maps, jan 2010)
fid=2204 is voor City Navigator Europe NT v2011.10 (nuLife maps, apr 2010)
fid=2266 is voor City Navigator Europe NT v2011.20 (nuLife maps aug 2010)
fid=2281 is voor City Navigator Europe NT v2011.30 en 2011.32 (nuLife maps nov 2010)
fid=2365 is voor City Navigator Europe NT v2011.40
fid=2419 is voor City Navigator Europe NT v2012.10 (nuLife maps mei 2011)
fid=2473 is voor City Navigator Europe NT v2012.20 (nuLife maps aug 2011)
fid=2492 is voor City Navigator Europe NT v2012.30 (nuLife maps okt 2011)
fid=2563 is voor City Navigator Europe NT v2012.40 (nuLife maps feb 2012)
fid=2628 is voor City Navigator Europe NT v2013.10 (nuLife maps mei 2012)
fid=2694 is voor City Navigator Europe NT v2013.20 (nuLife maps aug 2012)
fid=2779 is voor City Navigator Europe NT v2013.30 (nuLife maps okt 2012)
fid=2840 is voor City Navigator Europe NT v2013.40 (nuLife maps feb 2013)
fid=2922 is voor City Navigator Europe NT v2013.41 (nuLife maps apr 2013)
fid=2923 is voor City Navigator Europe NT (Unicode) v2013.41 (nuLife maps apr 2013)
fid=2969 is voor City Navigator Europe NT v2014.10 (nuLife maps jun 2013)
fid=2970 is voor City Navigator Europe NT (Unicode) v2014.10 (nuLife maps jun 2013)

Je FID van kaart staat er niet bij? Start JaVaWa GMTK programma, kies kaart en klik op Info knop.
Hier staat het FID nummer van de gekozen kaart. (Info in JaVaWa Device manager toont ook de FID)

=> Mogelijk dat de unicode versie niet of niet goed werkt op een 276c/278 en 2720 toestel.




Wat is de letter van uw SD-kaart of USB-stick? Vul dat in bij O:


Gebruik nu de NIEUW regel van hier onder:


VOORHEEN: C:\Garmin\WebUpdater\WebUpdater.exe /upload_file rgn=49 path=O:\MIJNFOLDER\gmapprom.img -autorun usb /unlock_check fid=XXX pid=1 /i
NIEUW: C:\temp\WebUpdater242NL\WebUpdater242NL.exe /upload_file rgn=49 path=O:\Garmin\gmapprom.img -autorun usb /i


=> OF (Windows Vista en 7 32bits) (indien u de oude WebUpdater in de Program Files\Garmin\ folder heeft geplaatst)

VOORHEEN: "C:\Program Files\Garmin\WebUpdater\WebUpdater.exe" /upload_file rgn=49 path=C:\MIJNFOLDER\gmapprom.img -autorun usb /unlock_check fid=XXX pid=1 /i
NIEUW: "C:\Program Files\Garmin\WebUpdater242NL\WebUpdater242NL.exe" /upload_file rgn=49 path=O:\Garmin\gmapprom.img -autorun usb /i


=> OF (Windows Vista en 7 64bits) (indien u de oude WebUpdater in de Program Files (x86)\Garmin\ folder heeft geplaatst)

VOORHEEN: "C:\Program Files (x86)\Garmin\WebUpdater\WebUpdater.exe" /upload_file rgn=49 path=C:\MIJNFOLDER\gmapprom.img -autorun usb /unlock_check fid=XXXX9 pid=1 /i
NIEUW: "C:\Program Files (x86)\Garmin\WebUpdater242NL\WebUpdater242NL.exe" /upload_file rgn=49 path=E:\garmin\gmapprom.img -autorun usb /i


En drukt u vervolgens op enter nu zou het webupdater programma netjes de GMAPPROM.IMG naar uw GPS horen te kopieren.


Heel soms lukt het niet en is er te weinig ruimte. In alle keren dat ik dit heb uitgevoerd met een 278 heb ik dat probleem echter nog nooit eerder gehad, maar 1x eerder met een 2720 moest ik ruimte vrij maken. Dat vrijmaken kan met het programma IMG2GPS, hierin zit de optie om GPS te erasen (wissen), en dat werkte toen prima, daarna was de kaart prima te laden. Let op onder Windows7 kan het nodig zijn om het programma in WindowsXP comptabiliteit en als Administrator te laten werken.


Succes.
Laatst gewijzigd door Marco op 30 jul 2015 13:20, 23 keer totaal gewijzigd.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Eijzvogel
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 feb 2009 17:57

Berichtdoor Eijzvogel » 26 feb 2009 18:03

Heb een 278. kaarten verdwenen bij de upgrade naar numaps lifetime. volg nu de aanwijzingen van dit topic. Ik heb nog een oudere versie van de eu kaarten NT v9.02. Wat is de fid code van die versie?
bedankt
Eijzvogel
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 feb 2009 17:57

Berichtdoor Eijzvogel » 27 feb 2009 10:56

Bedankt, die ik zocht zat er bij. Ik heb NT v9 nu kunnen herstellen. Nu lukt het me niet meer om numaps lifetime opnieuw te downloaden. Heb je daar ook een tip voor? (download manager start niet op)
mvrgr
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2534
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 27 feb 2009 10:58

Ik heb zelf zitten spelen met MyGarmin en bij Kaarten vind je de optie voor opnieuw downloaden, dat werkt bij mij gewoon en zo heb ik de Windows versie 2x en de Mac versie 1x kunnen downloaden.

Als het zo blijft, dan met Garmin contact zoeken.

Maar heb je de cn2009.....exe dan verwijderd? Of staat die nog in je download folder?
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Eijzvogel
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 feb 2009 17:57

Berichtdoor Eijzvogel » 27 feb 2009 11:11

die heb ik inderdaad verwijderd omdat het allemaal niet lukte. ik dacht ik begin met een schone lei, want ik kon de uitgepakte files ook niet vinden.
inmiddels snap ik iets beter hoe het werkt maar het opnieuw downloaden stopt bij het scherm contact maken met de gps. ik heb hem verbonden met een directe usb poort maar dat helpt ook niet.
mvrgr
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2534
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 27 feb 2009 11:14

Dan heb je een probleem met de Garmin Communicator plugin.

Reboot van PC al geprobeerd?

Uitpakken van de .exe gaat heel erg goed met WinRAR ;)
Zie deze handleiding o.a.: Her installatie CNEUNT2009, met Mapsource 6.14.1 en 6.13.7
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Eijzvogel
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 feb 2009 17:57

Berichtdoor Eijzvogel » 27 feb 2009 12:37

zou het helpen als ik in het register onder mapsource/codes de regel over de CNEUNT 2009.1 weghaal? Dan lijkt of ik nog geen installatie gedaan heb of werkt dat zo niet?
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2534
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 27 feb 2009 13:20

Onder codes in het register van de local user\software\garmin\...\

En onder local_machine\software\garmin\Mapsource\Families NT\..

Dan is het schoon genoeg.

Anders met bv RevoUninstaller aan de slag om de NT2009.1 te verwijderen (in register is het 2009.11 en op disk is het NT2009.1 beetje verwarrend voor versie NT2009.1 (v12.10)
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Eijzvogel
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 feb 2009 17:57

Berichtdoor Eijzvogel » 27 feb 2009 16:38

ik kom er niet uit. laptop geprobeerd. ook daar hetzelfde probleem, de downloadmanager start niet op. de test van de communicator plugin verloopt goed. toch blijf ik steken bij het scherm dat zegt dat de plugin moet worden geinstalleerd, maar die is er al. kennelijk houdt garmin bij dat de kaarten al geinstalleerd (geweest) zijn. dus dat met het register heeft ook geen zin.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2534
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 27 feb 2009 17:09

Wel de laatste versie van de Plug-In?

Install Garmin Communicator Plugin software version 2.6.3 as of Febrary 4, 2009

Want zolang die communicator niet werkt zal je ook niet kunnen downloaden

Maar als de communicator wel werkt, hoef je je toestel niet aan te sluiten, maar je serienummer direct in te voeren volgens mij. Nee, toch niet, toestel is nodig :( Zelfs de GarminMobilePC word nu niet herkend.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Eijzvogel
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 feb 2009 17:57

Berichtdoor Eijzvogel » 27 feb 2009 20:01

ja de laatste versie van de plug-in. Op de labtop nog geen plugin, wordt gevraagd om te installeren, yes, daarna hetzelfde scherm en geen voortgang van het proces. plug-in getest ook met niet aangesloten gps zegt het systeem dat de communicatie ok is, dus wordt bedoeld verbinding met MapSource?
Is er niet een andere manier om het kaartmateriaal te downloaden?
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2534
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 27 feb 2009 20:28

Een kopie van iemand anders van het bestand of DVD.

En ik heb de .exe, maar geen tijd en ruimte om het ff te uploaden, te branden etc.

Enige wat ik me nog kan bedenken is om de vorige plugin te installeren en niet deze van 4 februari.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Eijzvogel
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 feb 2009 17:57

Berichtdoor Eijzvogel » 06 mar 2009 14:20

eindelijk is het weer in orde. het probleem zat bij Garmin website, de communicator-plugin werkte niet. ik heb geklaagd bij de Garmin helpdesk, nooit wat gehoord maar het werkt wel weer. je handleiding was erg nuttig!
Eijzvogel
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 feb 2009 17:57

Berichtdoor Eijzvogel » 06 mar 2009 14:22

sorry, bij deze hartelijk dank voor de hulp!
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2534
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 06 mar 2009 20:45

Goed om te horen dat het is opgelost.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.

Terug naar “GPS Toestellen overige”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers