Maak een zumo 595 van je zumo 590

FAQ's voor Garmin zumo 210, 220, 340, 350, 390, 400, 450, 500, 550, 660, 590, BMW Navigator, zumo, IV, V en diverse nüvi en dezl modellen.
Firefighter
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 aug 2017 08:23

Maak een zumo 595 van je zumo 590

Berichtdoor Firefighter » 27 aug 2017 08:31

Afsplitsing van het Engelse draadje over de: Upgrade your zumo 590 to zumo 595 firmware Hierin is de daadwerkelijke update procedure beschreven.


=======================================================

Beste allen,
Ik probeer al enige dagen mijn zumo 590 naar een 595 te krijgen echter zonder succes.
Volg exact de stappen krijg eerst System druk daarna op ok in de update .
Vervolgens verschijnt Loader en laat ik mijn scherm los in de rechter onderhoek.
Update is succesvol Garmin start op met Logo en gaat vervolgens uit.
Terug flashen doe ik op dezelfde manieren gaat wel goed.
Werk met een Windows 10 machine.
Wie kan mij helpen?
Bedankt al vast voor de moeite
Wil51
Berichten: 19
Lid geworden op: 31 mei 2013 15:37

Berichtdoor Wil51 » 27 aug 2017 09:26

Je moet exact de volgorde volgen van de vinger op scherm en usb kabel inpluggen, zoals in de beschrijving. Je moet in scherm system loader zien en niet alleen system.
Firefighter
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 aug 2017 08:23

Berichtdoor Firefighter » 27 aug 2017 09:43

Ik doe als volgt:
1.start up Loader met rgn bestand van 595
2.druk vinger in rechter onderhoek, dan zie ik system in het scherm die beweegt
3.stop usb in laptop
4. Update ziet de zumo
5. Druk op ok in update, dan zie ik loader EN laat daarna vinger los van het scherm.
6. Vervolgens software lading en daarna de melding update succesvol en haal usb uit de laptop en zie in zumo alleen het logo en gaat uit.

Het rare is dat terug flashen op deze manier wel werkt.
Ik zie dus geen System Loader in het scherm alleen na elkaar
Wil51
Berichten: 19
Lid geworden op: 31 mei 2013 15:37

Berichtdoor Wil51 » 27 aug 2017 15:44

Ik heb net even gekeken. Vinger op rechteronderhoek vasthouden tot je tekst system ziet in scherm, usb kabel aansluiten in pc, tekst veranderd in loader, Dan op de ok knop van updater klikken op je pc. Als het lukt krijg je op de zumo een scherm om te kalibreren. Dat duurt heel lang, gewoon doorgaan met op de stip drukken. Niet denken, het is fout gegaan, gewoon doorgaan met op steeds wisselende stip drukken.

Lees ook nog een de berichten op pagina 1. Er was iemand die een probleem had met de garmin usb drivers. Kreeg ook alleen tekst system en niet loader.
Firefighter
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 aug 2017 08:23

Berichtdoor Firefighter » 27 aug 2017 20:13

Alle drivers geüpdatet en bovenstaande procedure 10x uitgevoerd.
System
Loader
Update succesvol
Wederom logo van Garmin en alles uit
Mijn Garmin heeft er geen zin in
Firefighter
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 aug 2017 08:23

Berichtdoor Firefighter » 27 aug 2017 20:16

Nog een aanvulling :
Ik moet in de update eerst op OK klikken om de tekst van Loader in beeld te krijgen
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2608
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 27 aug 2017 20:31

Niet iedereen lukt het, soms is het goed om eens een andere laptop of notebook te proberen, een andere usb kabel, andere USB poorten, etc. Mij lukt het op mij laptop ook niet altijd direct.

De volhouder wint!
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2608
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 27 aug 2017 20:35

Firefighter schreef:Ik doe als volgt:
1.start up Loader met rgn bestand van 595
2.druk vinger in rechter onderhoek, dan zie ik system in het scherm die beweegt
3.stop usb in laptop
4. Update ziet de zumo
5. Druk op ok in update, dan zie ik loader EN laat daarna vinger los van het scherm.
6. Vervolgens software lading en daarna de melding update succesvol en haal usb uit de laptop en zie in zumo alleen het logo en gaat uit.

Bij stap 3 gaat het fout, dit moet stap 2 zijn.

1.start up Loader met rgn bestand van 595
2.stop usb in laptop, zumo start op.
3. zet de zumo uit!
4.druk vinger in rechter onderhoek en zet de zumo aan
5. wacht op system melding, laat vinger los van scherm
6. Update ziet zumo
7. Druk op OK in update
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Firefighter
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 aug 2017 08:23

Berichtdoor Firefighter » 28 aug 2017 20:38

Helaas werkt ook niet , andere laptop geprobeerd.
Garmin geeft aan dat deze is verbonden met pc en niet volledig uit te zetten.
Gebruikersavatar
Ronfilmfan
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 apr 2018 10:30

Berichtdoor Ronfilmfan » 29 apr 2018 10:36

Hallo,

Ik heb een paar maanden geleden ook van mijn 590 een 595 gemaakt en dat is prima gelukt.
Nu kwam ik er gisteren alleen achter dat ik onder het kopje 'scherm' de optie "oriëntatie" mis.
Daarmee kun je het het scherm draaien zodat je het toestel rechtopstaand kunt gebruiken.
Het staat gewoon helemaal niet meer in de lijst.
Zijn er meer gebruikers die dat hebben en wat is de eventuele oplossing daarvoor?

Bvd Ron
Are we almost there? :shock:
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2608
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 29 apr 2018 20:47

Ja, dat is volgens mij de enige die we missen, wil je weer portraitstand, dan dien je terug te gaan naar de 590 firmware.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gebruikersavatar
Ronfilmfan
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 apr 2018 10:30

Berichtdoor Ronfilmfan » 30 apr 2018 13:57

Nou ja ik kan er wel mee leven denk ik, het ging me er eigenlijk meer om dat het niet kwam omdat ik iets fout gedaan had.
Bedankt voor je reactie! :)
Are we almost there? :shock:
DonDalton
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 jun 2018 13:11

Berichtdoor DonDalton » 12 jun 2018 13:12

ik heb het probleem dat de taal steeds veranderd na reboot, iemand enige idee hoe dat op te lossen is?
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2608
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 12 jun 2018 18:22

Ben je al buiten geweest met toestel?
Is er nog voldoende geheugen vrij intern (als je met Windows Verkenner of Mac Finder kijkt?)

En anders een taal zetten, terug in de menu's, even wachten, naar bv engels zetten, terug weer even wachten en dan weer naar Nederlands. Daarna uitschakelen door de aan/uit knop vast te houden tot Uitschakelen wordt getoond.
Soms moet je bewust een keer extra wisselen om iets te laten onthouden.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.

Terug naar “Garmin zumo & nüvi & dezl”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers