Zumo 550

FAQ's voor Garmin zumo 210, 220, 340, 350, 390, 400, 450, 500, 550, 660, 590, BMW Navigator, zumo, IV, V en diverse nüvi en dezl modellen.
Magnaatje
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 jun 2020 15:33

Zumo 550

Berichtdoor Magnaatje » 10 jun 2020 07:48

Goedendag, ik heb me net aangemeld, na het proberen op te lossen van een probleem met een zumo 550.
Dankzij dit forum dacht ik het probleem opgelost te hebben, helaas.
Een kennis heeft zijn 550 na laten kijken door een student, maar nu blijkt hij het niet goed te doen. Nu rijdt hij met mijn oude 550, dus heb ik de tijd om naar die van hem te kijken.
Wat blijkt via javawa zie ik dat er geen basiskaart op zit. Nu heb ik die via het forum er op willen zetten maar nu herkent de 550 dat bestand niet.
Hopenlijk heeft hier iemand er een oplossing voor.
Mvr Gr
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2764
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Naarden
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 12 jun 2020 12:35

Controleer of de kaart de juist naam heeft: gmapbmap.img (vooral op extensie letten) en plaats deze in de \garmin\ folder op de GPS.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Magnaatje
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 jun 2020 15:33

Berichtdoor Magnaatje » 12 jun 2020 14:50

Hai Marco er staat , dat hij die juist niet herkent???
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2764
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Naarden
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 12 jun 2020 15:35

Herkent JaVaWa Device Manager nu wel dat de basiskaart erin staat? Als dat een ja is, dan zo laten, dan is het goed.

Als het Nee is, dan staat de kaart nog steeds op de verkeerde plaats of heeft een verkeerde naam. Maar als het bestandsysteem geen FAT is (doordat de 500 geformateerd is), dan gaat het ook niet goed.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Magnaatje
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 jun 2020 15:33

Berichtdoor Magnaatje » 13 jun 2020 17:43

Ik vermoed dat hij geformateerd is , balen dus .
Iedere geval bedankt Marco.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2764
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Naarden
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 13 jun 2020 19:20

Opnieuw formateren naar Fat kan op de computer. Anders een gps helpdesk sessie bij ons boeken, dan doen wij dat voor je.
Kan niet helemaal 100% garantie geven dat alles daarna weer goed is, maar meestal werkt dit goed.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Magnaatje
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 jun 2020 15:33

Berichtdoor Magnaatje » 14 jun 2020 07:57

Dankjewel Marco, ik wacht ff tot mijn eigen 550 terug is, dan kan ik daarin kijken en vergelijken.
Magnaatje
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 jun 2020 15:33

Berichtdoor Magnaatje » 28 jun 2020 14:17

Probleem opgelost, middels de basiskaart van een andere 550.

Terug naar “Garmin zumo & nüvi & dezl”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers