Communicatieprobleem tussen BaseCamp en Garmin GPS

FAQ's voor Garmin BaseCamp onder Windows en/of Mac en Garmin MapSource (en nRoute).

Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2653
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 18 mei 2015 16:57

Wel, normaal kan een gebruiker de basiskaart niet verwijderen (net een Apple) op een Windows computer en ook op de Mac wordt de .System folder niet zomaar getoond, dus het is vreemd dat die er niet meer opstaan. Duidt toch echt op zelf knutselen ;)

Basiskaart wordt getoond als je verder uitzoomt en schuift, dit is het belangrijkste, verder heeft de basiskaart dan ook de wereld en over de wereld de grote plaatsen en snelwegen. En toont dus nog steeds info over locatie als er geen gewone kaart meer in toestel zit. Hoort in toestel te zitten en zit ook nooit in de weg. Er zijn zelfs toestellen die slechter functioneren als deze er niet in zit (route problemen).
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.
Gebruikersavatar
AnwarEnduro
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 mei 2015 14:03

Berichtdoor AnwarEnduro » 18 mei 2015 17:31

Kijk. Dan is het direct duidelijk...

Ik dacht slim te zijn door de hidden bestanden die Mac aanmaakt de verwijderen.

Dat werd aangeraden op een forum. Die mac bestanden schenen er namelijk voor te kunnen zorgen dat de boel niet werkt. Wat het ook niet deed, maar dat kwam dus door die fout van Garmin zelf. Anders had ik nooit op zoek gegaan naar hidden files.

Ben iig blij dat er zo'n levendige community achter GPS apparaten hangt. De Garmin helpdesk was vandaag ook gesloten vanwege 'technisch onderhoud', maar ik had al zo'n idee dat je daar niet al te veel van moet verwachten.
Gebruikersavatar
Marco
Moderator
Berichten: 2653
Lid geworden op: 21 mar 2008 13:42
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor Marco » 18 mei 2015 17:50

AnwarEnduro schreef:De Garmin helpdesk was vandaag ook gesloten vanwege 'technisch onderhoud'

:lol: ze hadden zeker last van een verkeerde tijdzone :twisted:


Het echte probleem is waarschijnlijk de firmware in de toestellen die problemen geven en niet het GmapTZ v16 bestand.

Gedurende opstarten wordt de GarminDevice.XML gevuld met informatie door een toestel. Na aansluiten aan de computer leest BaseCamp dit GarminDevice.XML bestand uit om te weten wat voor toestel met welke features het is. Alleen dit bestand is niet meer te lezen door BaseCamp. En de fout is niets anders dan een verkeerd productnummer van de gmaptz.img.

Bij een GPSmap64 gaat het niet fout, daar gaat het wel in goed. Dus is het dan een probleem in alle firmware van de toestellen met het probleem of is het toch de gmaptz met de fout en heeft de gmap64 eigenlijk een firmware bug? Ik denk het eerste, maar dat ze het oplossen met een nieuwe gmaptz v17.
Marco.

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav.

Zie ook ons GPS Cursus aanbod en YouTube kanaal
.

Terug naar “Garmin BaseCamp (en MapSource/nRoute)”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers